środa, 16 maja 2012
surówka z kapusty pekińskiej
surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- 1 główka kapusty pekińskiej,
- 1 zielony ogórek,
- 1/2 sredniej cebuli,
- czosnek granulowany ok. 1/2 łyżeczki,
- 1/2 szk. gęstej śmietany,
- 2 łyżki ostrego majonezu,
- sok z 1/2 cytryny lub 1-2 łyżki octu winnego, - cukier i sól.
Kapustkę poszatkować, ogórka obrać i pokrić w kostkę, cebulę podziabać drobno, dodać czosnk, posypać solą, wymieszać i odstawić na około pół godziny aby puścił sok. Następnie odcisnąć i zalać śmietaną wymieszaną z majonezem, cukrem oraz z sokiem z cytryny. Wymieszać.
Autor: ozzy Data: 2003-11-04 13:31:40
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz