środa, 16 maja 2012

nadziana pierś kurczaka


nadziana pierś kurczaka

- 1 połówka piersi z kurczaka
- 8 suszonych pomidorów ( w oliwie)
- kilka umytych liści szpinaku
- 3 gałązki tymianku
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z zalewy po pomidorach
- sól, pieprz
Przygotować marynatę – posiekać i rozetrzeć z solą czosnek, dodać oliwę i sok z cytryny, wymieszać.
Pierś naciąć wzdłuŜ tworząc w środku kieszonkę. Do kieszonki włoŜyć pomidory, szpinak i liście
tymianku. Posmarować marynatą i odstawić na 15 minut. UłoŜyć w koszyczku do gotowania na parze.
Gotować na parze przez około 15 minut. Kroić w plastry i układać najlepiej na razowym pieczywie z
dodatkiem kiełków i rukoli.
tradycyjna wędlina 40 kcal, nasza wersja 20 kcal
przepis z programu "Rewolucje na talerzu" z  TVN Style

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz