środa, 16 maja 2012
klopsiki z warzywami
Klopsiki z warzywami
- 2 pietruzki
- 2 marczewki
- 1 por
- 1 kg mielonego z indyka
- 1 bułka kajzerka namocznoa w mleku
- sól, pieprz, majeranek
- kilka kropel czosnkowej oliwy z oliwek
- jajo
Drobno startą marchewkę i pietruszkę oraz drobno posiekamy por dokładnie wymieszac z miesem i pozostałymi składnikami.
Uformować klopsiki (farsz=1 pękata łyżka stołowa) Delikatnie obtoczyć w mące.
Gotować na parze 10 min.
Sos warzywny
- 0,4 l wody
- 1/2 kostki rosołowej drobiowej
- 2 pietruszki
- 2 marchewki
- suszona papryczka jalapeno
- 1 łyżka mąki
- pęczek natki pietruszki
- sól
Posiekane w słupki warzywa razem z papryczką ugotować w bulionie.Doprawic solą. Zagęścic mąką i dodać natkę.
przepis własny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz